در کتابخانه مستوره کردستانی بوکان برگزار شد: دهمین نشست کتاب خوان سال 95

ساخت وبلاگ

روز شنبه 25 دیماه با حضور جمعی از نویسندگان، شاعران، مترجمان و اعضای کتابخانه، دهمین نشست کتاب خوان کتابخانه مستوره کردستانی در سال 95 برگزار شد. در ابتدای این جلسه به منظور آشنایی حاضران، نحوه اجرا و اهداف نشست کتاب خوان تشریح شد. در ادامه هفت نفر از حاضران کتابهایی را که خوانده بودند با حاضران به اشتراک گذاشتند.

 

در این نشست نه کتاب معرفی شد:

کتاب سینوهه نوشته میکا والتاری توسط رابعه محمدسلیمی. ایشان ضمن معرفی ذبیح الله منصوری مترجم اثر از پیشینه و نحوه نگارش این اثر توسط پزشک فرعون صحبت کردند و با اشاره به برخی وقایع داستان از جمله اعمال جراحی مغز در 14 قرن پیش از میلاد مسیح از عدم اعتقاد سینوهه به خداهای دروغین سخن به میان آوردند.

کتابهای به ره به یانی خومار (بامداد خمار) نوشته فتانه حاج سیدجوادی و نامه به کودکی که هرگز زاده نشد نوشته اوریانا فالاچی توسط مترجم اثر خانم فوزیه قریشی. خانم قریشی ضمن بیان خلاصه ای از رویدادهای کتاب، به تیراژ بالای کتاب اشاره کردند و افزودند این اثر با اجازه نویسنده ترجمه و برای بار دوم مورد ویرایش قرار گرفته است. کتاب بعدی از مصاحبه گر معروف خ انم اوریانا فالاچی بود که در طی عمرش مانند موج آرام نگرفت و با افرادی از جمله شاه ایران و معمر قذافی مصاحبه کرد. اوریانا در جنگ ویتنام زخمی شد و به خاطر سفری که نباید می رفت جنینش را از دست داد. در این کتاب کم حجم او نامه ای به فرزنده از دست رفته اش می نویسد که بسیار قابل تامل است.

کتاب عمویم جمشید خان نوشته بختیار علی و آیه های عاشقانه سروده لطیف هلمت توسط مترجم اثر آقای رضا کریم مجاور. ایشان ضمن معرفی بختیار علی و لطیف هلمت از سبک نگارش و سروده های آنان سخن گفتند. بختیار علی با رئالیسم جادویی داستان های فولکور کردی را به دنیای مدرن پیوند می دهد و از مردی می گوید که آنقدر سبک است که باد او را با خود می برد. او برای این انر دلایلی می آورد ، از جمله می گوید آنقدر در زندان شکنجه شده که وزنش را از دست داده است.

، مرگ کسب و کار من است نوشته روبر مرول توسط خانم فوزیه سلطان بیگی. خانم سلطان بیگی از فضای حاکم بر کتاب گفتند و از مردی که آنقدر تحقیر شده که مسیر واقعی زندگانی دنیایی را گم کرده و پیشه اش گرفتن زندگی هاست! ایشان با خوانش بخش هایی از محاکمه هیتلر در دادگاه از تفکرات او و رژیم نازیسم آلمان سخن گفتند.

جادوی فکر بزرگ اثر شوارتس توسط یحیی مولودی. آقای مولودی دلیل انتخاب کتاب را تاثیری دانستند که این کتاب در تغییر مسیر زندگیشان داشته است. ایشان به دلایل ناتوانی انسان از پیشرفت و تغییر اشاره کردند و افزودند: ترس یکی از عواملی است که ما را از قدم گذاشتن به پله های بالاتر منع می کند. تنها راه غلبه بر این امر دل به دریا زدن و شروع کارهایی است که از آن می ترسیم.

 لطفا گوسفند نباشید از محمود نامنی بوسیله آمنه حسام دوست. خانم حسام دوست با اشاره به داستان های عبرت آموز کتاب، فصل های مختلف لطفا گوسفند نباشید را مرور کردند و آن را به مخاطبان توصیه نمودند.

اختلالات دیکته نویسی از دکترمصطفی تبریزی توسط نیما ابراهیمی. آقای ابراهیمی با بیان سوابق کاری و پژوهشی دکتر تبریزی، از ابتکارات ایشان در حل مشکلات دانش آموزان ابتدایی از جمله مشکلات یادگیری درس ریاضی، غلط های املایی و غلط های خواندن کودکان سخن گفتند و نمونه هایی از آن را برای حاضران بیان کردند. آقای ابراهیمی به والدین توصیه کردند تا با تهیه کتاب های این مجموعه مشکلات کودکان خود را به آسانی و با تمرین هایی ساده برطرف کنند.

روخوانی کتاب هه نگاوی یازده هه م نوشته سوسن تاقدیس با ترجمه یونس رضایی توسط تیام شامحمدی دانش آموز کلاس سوم ابتدایی، اطلاع رسانی اولین کنگره شعر ملی کتاب و سومین دوسالانه کارتون کتاب، معرفی کتاب تازه با عنوان تاریخ ادبیات کردی نوشته دکتر جمال احمدی از انتشارات دانشگاه آزاد سنندج و اعلام تغییر نام کتابخانه مرکزی بوکان به کتابخانه مستوره کردستانی از میان برنامه های این جلسه دو ساعته بود. این نشست با اعلام آمادگی چند تن از حاضران برای معرفی کتاب و پیشنهادهایی به منظور ارتقای کیفیت نشست های کتاب خوان به پایان رسید.

کتابخانه مرکزی بوکان ...
ما را در سایت کتابخانه مرکزی بوکان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : markazibukanpliba بازدید : 79 تاريخ : سه شنبه 13 شهريور 1397 ساعت: 3:45